måndag 30 januari 2012

Streamad kunskap!

Är det någon annan än jag som gillar att komplettera boken med föreläsningar? Någon timme i veckan får vi ju, även på distans, men mer är alltid bättre! Åtminstone vad kunskap beträffar... ;-)
Är ni hyfsade på engelska (kanske finns något även på svenska?), och vill få ett och annat fysikaliskt fenomen förklarat för er, så kan jag rekommendera streamade föreläsningar, på nätet. Det finns massor med föreläsare som filmar och lägger upp, många är mycket bra! Min personliga favorit finns på länken under klippet. Klippet är ett exempel på en föreläsning i mekanik; det är första avsnittet i en serie korta klipp där man går igenom några vanliga begrepp inom mekaniken, framförallt Newtons lagar. Detta följs av lite problemlösning. Känner man sig helt vilsen bland ekvationer, vektorer och skalärer, så finns det andra filmer som avhandlar sådant.


Som sagt så finns det en massa andra föreläsare som streamar - nån annan som har en rekommendation kanske?
Mer av den här killen hittar ni här:
http://www.freelance-teacher.com/videos.htm

Obs! Har ni begränsat med tid, så tänk på att prioritera de klipp som relaterar till det vi håller på med i kursen just nu! Annars är risken stor att man visserligen blir lite klokare, men utan att kunna mer om det som från början var tänkt, har jag märkt... :-P
PEACE!

1 kommentar: